مراسم گرامیداشت روز کتاب و کتابخانه برگزار شد

۱۲ آذر ۱۴۰۲ | ۱۳:۲۶ کد : ۵۵۹۷ اخبار
تعداد بازدید:۱۱۱
به گزارش روابط عمومی، از جمله برنامه‌های هفته پژوهش و فناوری دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل، برگزاری مراسم گرامیداشت روز کتاب و کتابخانه بود که با حضور ریاست دانشگاه، قائم مقام ایشان، معاون پژوهش و فناوری، معاون اداری مالی، مهندس عین الله جعفرنژاد قمی عضو هیئت علمی جهاد دانشگاهی مازندران و مدیر انتشارات علوم رایانه، روسای سابق و کارمندان بازنشسته کتابخانه مرکزی دانشگاه و جمعی از اساتید و کارمندان برگزار شد.
مراسم گرامیداشت روز کتاب و کتابخانه برگزار شد

دکتر بهرام عزیزالله گنجی ریاست دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل با عرض خیرمقدم و قدردانی از زحمات دکتر شفقت معاون پژوهش و فناوری دانشگاه، از تلاش مستمر کارکنان این معاونت در راستای برگزاری برنامه های هفته پژوهش و فناوری نیز تشکر و قدردانی نمود.

دکتر عزیزالله گنجی به اهمیت مطالعه اشاره کرد و گفت: ما با مطالعه، از تجربیات دیگران در راستای بهبود کار و زندگی مان بهره مند می شویم، تجربیاتی که به سادگی به دست نیامد و حاصل سال ها تلاش و زحمت است.

رییس دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل به سرانه مطالعه در سطح جهانی و همچنین ایران اشاره کرد و گفت: سرانه مطالعه در ایران به میزان ۱۳ دقیقه در روز و ۷ ساعت در ماه است که نشان از این دارد که باید بررسی های دقیق و آسیب شناسی صورت بگیرد تا این سرانه افزایش یابد؛ زیرا لازمه نوآوری و داشتن آینده بهتر، بهره مندی از تجربیات دیگران در کنار همت و پشتکار است.

در ادامه حجت الاسلام والمسلمین خاکزاد مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری دانشگاه نیز با قدردانی از زحمت کشان عرصه کتاب و کتابخوانی به حدیثی از امام علی (ع) اشاره کرد که فرمودند: ارزش هر کس به چیزی است که دوستش دارد و افزود: علم و دانش سبب تواضع می شود.

حجت الاسلام و المسلمین خاکزاد با اشاره به اهمیت مطالعه در رشد و تعالی انسان، بر ضرورت انگیزه سازی در میان جوانان و تشویق و ترغیب آنان به کتابخوانی تاکید کرد.

در ادامه دکتر شفقت معاون پژوهش و فناوری دانشگاه با قدردانی از همکاران حوزه کتابخانه مرکزی گفت: اگر دانشگاهی می خواهد ارتقا یابد، باید دارای کتابخانه و مرکز اسناد قوی باشد و تمام تلاش ما بر این است تا یک شرایط ایده آل را فراهم آوریم.

دکتر شفقت با اشاره به ساختمان جدید کتابخانه مرکزی گفت: توسعه کتابخانه مرهون زحمات روسای سابق کتابخانه و همچنین تفکرات جدید و ایده های نو دکتر شید پور رئیس فعلی و خدمات خالصانه کارکنان کتابخانه است و در برنامه داریم تا در آینده فضای کتابخانه را توسعه دهیم.

مراسم با شعر خوانی و پخش کلیپ و تورمجازی کتابخانه مرکزی دانشگاه و همچنین بیان تجربیات دکتر جعفرنژاد قمی عضو هیئت علمی جهاد دانشگاهی مازندران و مدیر انتشارات علوم رایانه ادامه یافت و بعد از آن دکتر رضا شیدپور رئیس کتابخانه مرکزی دانشگاه ضمن اشاره به حدیثی از پیامبر اکرم (ص) که فرمودند: علم را با نگارش، در بند خویش درآورید اظهار داشت: کتابخانه سمبل هر گونه پیشرفت و دانشی است که بشر به آن دست یافت و به تاریخچه کتابخانه در جهان اشاره کرد و گفت: قدیمی ترین مدرک کتابخانه مربوط به لوح گلی ۳۰۰۰سال پیش از میلاد مسیح است.

دکتر شید پور اظهار داشت: کتابخانه مرکزی دانشگاه دارای ۳ سالن مطالعه، دو مخزن کتاب است. ۱۳۸۰۰ عنوان کتاب فارسی و ۸۴۰۰ عنوان کتاب انگلیسی، ۴۱۵۱ پایان نامه و ۲۳۰ پایگاه مقالات است.

دکتر شید پور به طرح های در دست اجرا کتابخانه مرکزی اشاره کرد که عبارت اند از: تور مجازی دو زبانه کتابخانه جهت آشنایی با بخش های مختلف، ایجاد بخش سمعی بصری برای استفاده از کتاب های صوتی و الکترونیکی، ایجاد بخش کتاب و اسناد مربوط به بابل/مازندران شناسی و جاذبه های گردشگری بابل/مازندران، ایجاد بخش تالار کتب نفیس نسخ خطی و چاپی، طرح کتابداری آنلاین سیستم ارتباط زنده و آنلاین کتابداران جهت انجام نیازهای مراجعان کتابخانه، طرح تالار عمومی کتاب ارتباط رودرو اساتید دانشگاه با مردم و شرح مفاهیم علمی به دانش آموزان و عامه مردم.

در پایان این مراسم از نویسندگان کتاب های پرفروش دانشگاه (ترجمه، تالیف، گردآوری و تدوین)، تقدیر شد که اسامی نویسندگان به شرح ذیل است:
 دکتر
رمضانعلی جعفری تلوکلائی (گردآوری و تدوین کتاب مقدمه ای بر روش اجزا محدود)

آقایان دکتر محمد بخشی، دکتر حمید گرجی و دکتر مجید الیاسی تالیف کتاب برنامه نویسی کنترل عددی

خانم دکتر سمیه خادملو ترجمه کتاب آنالیز ریاضی و ماهیت آن

همچنین دراین مراسم از روسای سابق کتابخانه مرکزی دانشگاه آقایان مهندس صمیمی، مهندس قهاری، دکتر نورزاد، دکتر پاشایی، دکتر کرمی، دکتر اردشیر، دکتر دهستانی و دکتر ذهابی تقدیر شد و همچنین از کارمندان بازنشسته کتابخانه مرکزی آقایان خلیلی، هاشمی مقدم و خانم ها سلطانی و ربانی تقدیر به عمل آمد.