مراسم گرامیداشت هفته پژوهش و تجلیل از پژوهشگران دانشگاه برگزار شد

۱۳ آذر ۱۴۰۲ | ۱۳:۵۲ کد : ۵۶۱۵ اخبار
تعداد بازدید:۴۸۲
به گزارش روابط عمومی، مراسم گرامیداشت هفته پژوهش و تجلیل از پژوهشگران دانشگاه با حضور ریاست دانشگاه، مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری، معاونین، اساتید، کارمندان و با حضور سخنران ویژه این مراسم دکتر علی اکبر موسوی موحدی استاد ممتاز دانشگاه تهران، عضو فرهنگستان علوم ایران، عضو پیوسته فرهنگستان علوم جهان و عضو پیوسته فرهنگستان علوم جهان اسلام در سالن آمفی تئاتر زنده یاد نوشیروانی برگزار شد.
مراسم گرامیداشت هفته پژوهش و تجلیل از پژوهشگران دانشگاه برگزار شد

دکتر بهرام عزیزالله گنجی ریاست دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل با عرض خیرمقدم و تبریک هفته پژوهش و فناوری گفت: پژوهش اساسی ترین نیاز هر جامعه برای رسیدن به پیشرفت و توسعه است و در واقع قدرت هر کشوری مبتنی بر پژوهش های مستدل و میزان تولید علم است.

دکتر عزیزالله گنجی ضمن اشاره به اینکه سطح فعالیت های پژوهشی از شاخصه های اصلی توسعه و پیشرفت است اظهار داشت: پژوهش زیربنای اصلی توسعه است و اعتماد مردم به امر پژوهش تا حد زیادی به عملکرد دانشگاه ها و میزان پاسخ گویی دانشگاه ها به  نیازهای مردم در راستای حل مسائل و مشکلات جامعه است.

رییس دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل اظهار داشت: پژوهش همچنین در تصمیم گیری های کلان نقش عمده دارد و سنگ زیربنای توسعه و مهم ترین راه کشف و حل مشکلات کشور است.

در ادامه حجت الاسلام والمسلمین خاکزاد مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری دانشگاه به موضوع مهم توجه دانشگاه به مسائل اجتماعی، در کنار موضوعات پژوهشی و آموزشی تاکید کرد و گفت: بحث های آزاد اندیشی، روحیه نقادی و آگاهی بخشی و دفاع از حریم معنوی به عنوان مسایل کلان جامعه متمدن مد نظر است.

حجت الاسلام والمسلمین خاکزاد خطاب به اساتید دانشگاه که شما سرمایه های اصلی علم و دانشگاه هستید تاکید کرد: توجه به موضوعات فضای اجتماعی در کنار موضوعات آموزشی و پژوهشی ضروری است و دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری دانشگاه برای برگزاری جلسات گفتمانی و هم اندیشی در این زمینه آمادگی کامل دارد.

سپس دکتر علی اکبر موسوی موحدی استاد ممتاز دانشگاه تهران به تاریخچه شکل گیری هفته پژوهش اشاره کرد و گفت: دانش از دو طریق آموزش و کشف دستاورد جدید به دست می آید. پژوهش یعنی کشف دستاوردی که کسی از آن اطلاع ندارد و برای راستی آزمایی آزمایش علمی، این دانسته باید تبدیل به نوشته شود و سپس این دستنویس باید برای ارزیابی به نشریه معتبر فرستاده شود و توسط محققان و صاحب نظران آن حوزه علمی قرار می گیرد. چیزی که کشف شد باید نشر یابد تا دیگران ببینند و آن را مورد بررسی قرار دهند.

عضو فرهنگستان علوم ایران، عضو پیوسته فرهنگستان علوم جهان تاکید کرد: سی سال طول می کشد تا یک پژوهش به کتاب درسی برسد و این جریان مرجعیت علمی است؛ یعنی یک کار علمی محل رجوع آیندگان قرار گیرد.

استاد ممتاز دانشگاه تهران با اشاره به این که پیشرفت علم و پایداری علمی یک انسان مهم ترین جریان پیشرفت یک کشور است اظهار داشت: نیروی انسانی توانا، دانا و پیشرفته، وجود رصد خانه علمی در زمینه علوم مختلف، داشتن ابزار دقیق و پیشرفته اندازه گیری، دیپلماسی علمی، علوم دو فضایی فیزیکی و مجازی و ... از زوایای مختلف پژوهش برای انتشار مطالب دست اول هستند.

در ادامه دکتر روزبه شفقت معاون پژوهش و فناوری به ارائه گزارشی از عملکرد این معاونت پرداخت و گفت: یکی از اهداف مهم معاونت پژوهش و فناوری کمک در راستای ارتقای دانشگاه در رتبه بندی های مختلف است و افزود: اگر بخواهیم در مسیر پژوهش و فناوری توسعه یابیم، توجه به زیرساخت ها بسیار حائز اهمیت است و ما به دنبال راهکارهایی برای توسعه زیرساخت های پژوهشی در قالب تجهیزات و شرایط توسعه گروه های پژوهشی و ... هستیم.

دکتر شفقت ضمن اشاره به فعالیت های مدیریت کارآفرینی و ارتباط با جامعه و صنعت دانشگاه به ارتقای سطح قراردادهای پژوهشی دانشگاه اشاره کرد و گفت: با بیش از 15 صنعت بزرگ استان ارتباط داریم و در حال تلاش برای ارتقای سطح کیفی و کمی محصولاتشان هستیم و همچنین ما به دنبال این هستیم که دانشجویان پیش از ورود به صنعت، فرایند تبدیل ایده به محصول را یاد بگیرند و در قالب برگزاری رویداد های مختلف دوره های مهارت افزایی و مهارت آموزی صورت می گیرد.

دکتر شفقت همچنین گزارشی از عملکرد مرکز فناوری اطلاعات و مرکز رشد واحدهای فناور ارائه داد و ضمن تاکید دوباره بر توسعه زیرساخت های پژوهشی از زحمات کارکنان حوزه معاونت پژوهش و فناوری تشکر و قدردانی نمود.
در پایان این مراسم از دانشمندان 1 درصد و 2 درصد برتر جهان و پژوهشگران برتر دانشگاه تقدیر شد.

دانشمندان یک درصد برتر جهان در سال ۲۰۲۲
دکتر داوود دومیری گنجی، دکتر محسن شیخ الاسلامی، دکتر علی اکبر رنجبر، دکتر مفید گرجی، دکتر موسی فرهادی و دکتراحمد رحیم پور

دانشمندان 2 درصد برتر جهان در سال ۲۰۲۲
دکتر داوود دومیری گنجی، دکتر علی‌اکبر رنجبر، دکتر قاسم نجف پور درزی، دکتر محسن شیخ الاسلامی، دکتر حامد جمشیدی اول، دکتر مائده محمدی، دکتر امیر مدرس، دکتر رضا عابدینی، دکتر مصطفی رحیم‌نژاد، دکتر علی‌اکبر عبدوس، دکتر روح‌الله جماعتی، دکتر مفید گرجی، دکتر مجید پیروی، دکتر جعفر ادبی، دکتر محسن جهانشاهی، دکتر موسی فرهادی، دکتر مصطفی لشکربلوکی و دکتر مرتضی قلی‌پور.

پژوهشگران برتر دانشکده ها در سال 1402

-دانشکده مهندسی شیمی: دکتر مصطفی رحیم نژاد، دکتر مصطفی لشکربلوکی، دکتر مریم نیکزاد

-دانشکده مهندسی مکانیک: دکتر داود دومیری گنجی و دکتر روزبه شفقت

-دانشکده مهندسی عمران: دکتر مهدی دهستانی و دکتر فرشیدرضا حقیقی

-دانشکده مهندسی مواد و صنایع: دکتر روح اله جماعتی و دکتر عبداله آراسته

-دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر: دکتر یاسر بالغی و دکتر حسام عمران پور

-دانشکده علوم پایه: دکتر سید کریم حسنی نژاد درزی و دکتر حسن علی نژاد

-پژوهشگران برتر تولید علم دانشگاه: دکتر حامد جمشیدی اول و دکتر مهدی دهستانی

-پژوهشگران برتر ارتباط دانشگاه با صنعت و جامعه: دکتر یاسر ابراهیمیان قاجاری و دکتر سعید امامی

-پژوهشگر جوان دانشگاه شایسته تقدیر: دکتر عباس کیانی

-پایان نامه برتر دانشجویی در مقطع دکتری: دکتر ندا رضائی و دکتر مونا صادقی

-پایان نامه برتر دانشجویی در مقطع کارشناسی ارشد: مهندس زیبا خلیلی و مهندس فاطمه خراسانی.